čtvrtek 16. dubna 2009

Somálští piráti

 A nejsou to jen oni, kdo se snaží vnutit zbytku světa (rozuměj toho, co nevyznává Mohameda) své pojetí světa. Středověké způsoby obživy, loupež a násilí se tito „hladovějící“ mladí muži s nejlepší výzbrojí a drahými čluny snaží vnutit jako odpovídající způsob obživy hladovějícího Somálska. 
 Pravda je samozřejmě někde jinde. Nikomu na světě není lhostejný osud hladovějících. Program pomoci těmto lidem je realizován. Je jenom na „vládách“ chudých zemí, co jejich potřební z této pomoci získají. Islámské státy jsou povětšinou s touto pomocí příkladem obrovského rozkrádání. V podstatě nedávají jinou možnost svým mladým rozhněvaným mužům, než odsuzovat západní, dekadentní svět, jejich pomoc Izraeli a dát se na pirátství-loupež. Tento začarovaný kruh násilí, náboženského tmářství a státního pirátství lze jen těžko rozetnout. 
 Žel není jiné možnosti než neustupovat zločinnosti a uplatňovat jeden stejný metr. Na islamisty páchající zločinné skutky stejně jako na každého jiného zločince naší planety. Nenechat se zastrašit rétorikou imámů a vůdců pirátů, že oni se pomstí. Svtě už jako by neznal nic jiného. Oko za oko. Krev za krev.
 Tihle zdánlivě jednoduší chlapci s kalašnikovy jsou řízeni a ovládáni z mešit, odkud nezní hlas po míru a po ústupcích. Víme k čemu z medres a mešit vyzývají islámští duchovní. Londýn, Madrid, Teherán,Gaza, Damašek... Ano, jako by se zloba všech islamistů koncentrovala v závist, ale i odpor proti všemu, co pochází od křesťanů, židů. Jako by jen oni měli vládnout a říkat nám, co je a co není správné. Nedůtklivost, ješitnost a zloba ke všemu, co jen trochu zavání západní kulturou. Jejich výhružky, že budou zabíjet, musely logicky přijít, protože somálští piráti jsou to samé, co bojovníci hizballáhu. Teroristé, co vyhazují do vzduchu školní autobusy a vraždí děti ve školách. Co beztrestně mohou veřejně vyhrožovat Izraeli vymazáním z mapy a svět jakoby neslyší...
 To budeme věčně naslouchat islamistům, kteří nevědí kam s petrodolary a kteří své islámské bratry – hladovějící v Somálsku- nechají z hladu přepadat lodi? Místo peněz na skleníky s ředkvičkami, násady pomerančů a datlí jim posílají kalašnikovy, rychlé čluny a vysílačky. Ano, tady je zdroj té velké lži. Ne hlad, ale ti nejbohatší z bohatých posílají své bratry v Mohamedu krást a zíra vraždit. Nebuďme slepí a nenechme se zmást. Teroristé jsou většinou islamisté. Somálské piráty nevyjímaje. A kdy to skončí? Doufám, že brzy. Pak uvěřím, že islám dospěl.

Žádné komentáře: