neděle 14. června 2009

Jsem hrdý na svého premiéra

 Obrací se mi žaludek, když si vzpomenu, že stejný vzduch s námi společně dýchá deset konkrétních tváří, co s lidskou nemají žádnou spojitost. Smrad kontejneru plného odpadu nepáchne hůř než neonacisté hnutí Národního odporu. Současná radikalizace pravicového extremismu v Čechách nutí slušné lidi této země hledat ochranu.
 Už nejde jen o Židy, Romy, černochy a cyklisty, ale o celou českou společnost, kdy hesly „Čechy Čechům“ a „Nic než národ“ je zpochybňován polistopadový rozvoj společnosti k demokracii a prosperitě. Je na místě rozpoutat s tímto odpadem společnosti nelítostný boj na náměstí našich měst, hlasitě říci dost moru lidské nesnášenlivosti – nacistické ideologii čistých ras a prázdných mozků. Je-li něco v naší mladé společnosti zdravého, ať tedy přijde před radnici a řekne tak hlasitě jako na mítinku socialistů, dost extremismu, dost nacismu, dost xenofobii.
 Nechceme v naší zemi, v našem kraji, v našem městě „Národní odpor“. Nevadí nám judaismus našeho premiéra. Nevadí nám, když je někdo žid, evangelík nebo katolík. „Národní odpor“ patří do hrobu. Mladí studenti a učni jsou proti lidskému ponižování a nepřipustí návrat Hitlera, jeho myšlenek a činů do 21. století.
 Na takovou manisfestaci určitě přijdu a věřím, že přijdete i vy. Dlouho ale nečekejme, první morový vřed v našem kraji se objevil v ulicích Jablonce nad Nisou v sobotu 13. června 2009.

Žádné komentáře: