středa 29. července 2009

A kde je veselo ani neprší

Tak si tak čtu v novinách a je mi dobře. Lépe než těm chudákům z Boru, co jim prší za krk, když stojí frontu v místní pobočce úřadu práce. Ale už i tohle někdo řeší. To v Babylonu mají starosti když prší, aby jim nenamokly golfové kurty, neboť pak to klouže a může to odradit domácí i světové golfisty. A to málokdo ví, že na svazích vybraných lokalit lze golf vnímat už i jako odpočinek všech skupin našich spoluobčanů.
Vy, kteří takhle neuvažujete si počkejte na nový Obří sud na vrchu Javorník u Liberce. I tam by už před zimou 2010 měla jezdit čtyřsedadlová lanovka. A tohle září se má začít stavět kulatá hospoda. Není bez zajímavosti, že tenhle kopec zábavy je rovněž vidět z rychlostní komunikace Liberec – Praha.
Stejně tak i jiný vrch slávy a zapomnění slečny Neumannové, který už taky jaksi „vyhořel“. No, proč ne? Vždycky to tak bylo.Byli chudí a bohatí. Dnes tomu není jinak, až na to, že někdo je holt pořád chudý a někdo pořád bohatší.
Jestli to není jako s tou Biblí. Jak čtu ty noviny, dozvídám se, že máme mezi sebou chlapa, který nosí přes čínské hranice Bible. Když ji vozí do Číny, tak asi ví, co dělá. V Číně je to fakt hustý. Jeden kus Bible připadá na sto Číňanů, kteří by ji chtěli. Ale hned vedle stálo, že jich je možná i tisíc. No není to inspirující?
Teď už nic nebrání jít a dát ji zadara dětem u nás. Přímo vidím, co by s ní naši adolescenti udělali. Pro ně by stačil nějaký maturitní výtah, něco o čem to je a hlavní postavy. Nebo ještě lépe v seriálové podobě s paní Morávkovou aneb Teď budeme všichni dělat to, co dělají hoši a děvčata v Bibli“. Vočko za vočko, zoubek za zoubek. Ještě, že jsou Češi zvětšiny ateisti.
Větší radost mám z toho, že „hurvínek“, historický motorový vláček z České Kamenice už je opět na trase do Jedlové i do Liberce a každou lichou středu (?!) jede až před Babylon v Liberci. Je to málo, je to moc?
To je jako s tou slečnou Neumannovou. Žaluj nežaluj, kde nic není ani čert nebere. Ale proč se o svý, Martino, nehlásí Dopravní podnik? Dvacet dva melounků je pěkný balík, ale takhle to vypadá, jako že někoho, něco kryjete, že se bojíte něčeho mocnějšího, strašidelného, úplně nějhoršího. Fakt! Tohle si vyprávějí lidi dole ve městě, o rukách, co jedna druhou myje, vo umazanejch penězích... Rozumíš tomu? Chudáci vy, mluvčí, od nemocnice až po nádražní lampárnu!
V klidu si tady dočtu noviny, jak je tu všude hezky a bude líp. Jo, v tom Boru to vyřešili. Místo jedné místnosi dali nezaměstnaným rovnou tovární halu. Bez židlí, jinak by se tam všichni nevešli, takže nezaměstnaní jsou teď v suchu... A my ostatní to máme taky v ... suchu.

Žádné komentáře: