pondělí 3. srpna 2009

Konečně máme vládu

Konečně máme vládu a ne houf sebranců, kteří plní úkoly lobistů a nedělají nic nebo vše, co si kdo u nich dobře zaplatí. Ano, tahla vláda má důvěru. Nadpoloviční. A zeptejte se kohokoli. Už žádní Zelení a Zelenější. Už žádné ´jsi jednička, Kalousku´ a konec sladkým snům na zasedání vlády, pane Schwarzenberku..
Jasné ano jádru, silnicím, pomoc Labi. Už bylo dost politikaření. Kéž by mohla tahla vláda „zvostat“! Ale my si opět svobodně zvolíme za ministry buráky. Jak jinak nazvat všechny ty pohodáře, kteří po volbách opět zasednou do vlády a budou ze sebe dělat ministry. A naši novináři? Už teď se těší. Co je to za vládu nyní? Všechno řeší, nehraje falešně, nemá problémy... A u nás v Česku nemít problémy je podezřelé! Místo abychom byli rádi a naslouchali takové vládě, tak ji raději podezříváme.
Buďme rádi, že existuje a že vládne jak se patří. Až zasedne do vládních lavic „ta námi zvolená“, to zase budeme koukat, jak opět nic nejde a jak těm „chudákům“ do toho mluví politické sekretariáty. ...a budeme opět tam, kde jsme byli za Topolánka. Vše bude trvat roky, jako před volbami. Vsaďme se! Vychutnávejme tu atmosféru současné pracovité vlády. Ona brzo skončí a budeme ji hořce oplakávat. A budeme vzpomínat, jako na zlaté časy, kdy se ministři nehádali a pracovali.
Díky, současní páni ministři! Je nám líto. To holt jsme my, hloupí voliči. Zvolíme si zase ty své navržené celebrity. A plakat budeme zase my – a celé příští čtyři roky. Neumíme to jinak. Naše vzory, to mohou být jenom ostří hoši, co si jdou vzájemně po krku a to vy neumíte. A tak nám přejte vládu, jakou si zasloužíme.

Žádné komentáře: