pondělí 7. září 2009

Aktuálně před volbami

Propojení Evropské demokratické strany vedené bývalou úspěšnou europoslankyní PhDr. Janou Hybáškovou s KDU-ČSL rozumím. Je na čase, aby česká společnost otevřela diskusi o postupné islamizaci české společnosti a tato diskuse je v programu obou těchto stran.
JUDr. Cyril Svoboda, předseda KDU-ČSL, na otázku redaktora deníku Právo Oldřicha Dandy k tomuto bodu programu KDU-ČSL řekl:“ Neustále se klade otázka, jestli jsou Češi dostatečně tolerantní a otevření. Já bych chtěl otázku položit jinak: vážení přátelé, kteří jste u nás v Čechách, je pro vás šaría (islámské právo) víc než český zákon, nebo není? Ve vašich rodinách má postavení žena takové, jaké předpokládá český právní řád, nebo vaše náboženství? Tento dialog se má vést. Já chci, aby se tady_: všichni cítili doma, a doma se v České republice může cítit ten, kdo respektuje naše pravidla, myslím právní řád, naše tradice, kulturu.“ Dále pak pokračuje:“Nenechte oddálit řešení problému, tím se stává ten problém komplikovanější.“
Islám se stává politickým fenoménem a pokud bychom jej měli hodnotit podle činů jeho představitelů v Gaze, Indonesii, Iránu či Lybii, pak musíme konstatovat, že islám je nedemokratický, netolerantní vůči lidem Západu a všem, kdo neuznávají islám jako jediné správné náboženství světa.
Jsem velmi rád, že jsou na naší politické scéně strany, které islamizaci Evropy vidí jako skutečný problém, před kterým nesmí zavírat oči ani Češi, voliči před nadcházejícími volbami. Výše uvedené otázky bychom měli klást každému, kdo si myslí, že další a další mešity v Čechách mohou být krokem k „začlenění“ islamistů do naší společnosti. Každý muslim by si měl odpověď na tyto otázky odpovědět a vyhodnotit, zda skutečně chce žít v naší zemi, zda se tu může cítit jako doma, pokud naše hodnoty mají k jeho tak daleko.
Nejde až tak o nás, dospělé lecčemus zvyklé, ale o naše děti a vnuky. O to víc bych přál štěstí těmto politickým stranám, které vidí o kus dál než těm, které si v tomto duchu žádné problémy nepřipouštějí.

Žádné komentáře: