neděle 11. října 2009

Už nic nepřekvapí

Jsme zhruba ve dvou třetinách ekonomické krize a hle! Je tu jedno řešení. Na první pohled až příliš jednoduché, ale proč ne. Tonoucí se stébla chytá.
Kravské rohy. Ano, musí zpět, tam, kam patří. Dobrá kráva má rohy. Krávě přidají na sebevědomí a nadojí více mléka. Za mléko utrží zemědělci více peněz, nakoupí jiné zboží a peníze se jen pohrnou. Jednoduché a nápad plní stránky novin, úžasné a ohromující! Kdysi, v jednom z humornějších českých filmů, kravám hrály a ony na to reagovaly pozitivně. Už jenom někde opsat tu studii (nejlépe Troškův scénář), obhájit jej na plzeňské univerzitě a přisvojit si nový doktorát.
Kravám z vemen poteče 108% mléka a my se nebudeme bát Janotova balíčku č. III – „Snížení plošných výdajů všech ministerstev o 25%, snížení nominálních důchodů o 10%, snížení platů státních zaměstnanců o 25%, okamžité zrušení příspěvků na stavební spoření , stejně jako příspěvků na děti, osekání dalších sociálních dávek, okamžité zavedení školného na vysokých školách od 20 000 korun výše za akademický rok (v poloviční výši na středních školách), násobné zvýšení poplatků ve zdravotnuictví, atp“.
Kdo si asi postěžuje nejvíc? No přeci naši borci, nezávislí soudci! Ti, kteří nepracují a kouří ameriky, ti, co mají relativně dost, ale mohli by mít víc. Jaká to do nebe volající nespravedlnost! Je tu ale přece jen ta možnost nechat kravám růst rohy a dočkat se kvalitního laciného mléka. Ovšem, aby to nedopadlo jako s vodou v Čechách. Vodu jsme ušetřili a voda proto zdražila. Ono se šetřit musí, ale návod na krizi je právě v Haškově Švejkovi. No, řekněte sami, když už bývalý kníže, utrápený spáč a turista, patří k nejpopulárnějším politikům téhle humorné země, pak lék na ekonomickou krizi mají vskutku krávy mezi rohy...
Nemylme se, zviditelnit se musí každý politik a kráva s rohy jako lék a antibalíček, to ještě česká politická scéna nezažila.

Žádné komentáře: