sobota 9. října 2010

Drazí pacienti, přátelé....

Drazí pacienti, přátelé,

pro všechny mají milou zprávu Saské noviny. Z nich se dozvídáme, proč na 3000 českých lékařů podalo výpovědi ze zaměstnání k 1. lednu příštího roku.
V nám blízkém německém Zhořelci zabodovali. Mají nového primáře urologie – Hermanna Josefa Schmitze, dosud lékaře v místní Maltézské nemocnici. Městská klinika mu nabídla slušnou částku za částečný pracovní úvazek. 13 hodin týdně – roční příjem 250.000,- eur (to je bratru 6 a čtvrt milionu korun ročně). Víc si u nich podle zákoníku práce vydělat ani nemůže. A víte proč? No, protože má, v nám ještě bližší Žitavě (25km od Liberce), vlastní urologickou ordinaci.
Tak, a jak dál, milí a drazí vlastenci, pacienti, lékaři, prostatici a vyléčení? V Žitavě a okolí je spousta volných bytů, domů a poloprázdných ulic a jak vidno, i pracovních příležitostí. Máme-li nad čím přemýšlet, pospěšme si. Moudří břatři Poláci, jak jinde píší Saské noviny, skupují německá města po ulicích a jejich společná hranice „Odra-Nisa“ už přestává být hranicí dvou států s odlišnou řečí obcovací.
Naši lékaři, jak se zdá, už naskočili do rozjetého vlaku a přemýšlí globálně. Ty prachy přece stojí za trochu nepohodlí na cestě „za štěstím“. Přesto, že jde o vážné věci, které ovlivní chod věcí budoucích , měli bychom věnovat pozornost tomu, co se děje za našimi humny s dojezdem sanitky do 20 minut...

Žádné komentáře: