pátek 17. prosince 2010

Nespokojenost

Stále více lidí chce změnu, opět je zklamaly volby. Zvolení lídři politických stran hledají onen „pomyslný chlup“ na dlani zaměstnance. Daňová zátěž neodpovídá realitě rozložení bohatství, pravicová vláda odmítá zdanit milionáře takovou dávkou, která by stanovovala skutečnou potřebu peněz tohoto státu. Dokud tomu tak nebude a bohatí nebudou platit ze svých příjmů 50 – 70 % daň, nebude v Čechách klid, nebude vyrovnaného rozpočtu. Bohatnutí bohatých a chudnutí chudých, to je současný program vlády, která hledá peníze tam, kde nejsou. Jedinou cestou je vzít je od těch, co je mají.
„Rozpočtová odpovědnost“ – co to je, když jedni si nemohou dovolit základní potřeby a druzí nevědí, co s penězi? Je docela možné, že odbory neudrží pokojné demonstrace pod kontrolou a přijde čas barikád, revoluce, znárodňování. To vše má dnes v rukou vláda a čím víc se bude „snažit“, tím dřív může dojít k občanským nepokojům. To není ze scénáře komunistické nebo „ultra“ strany, to je život, který opět může přivést nespokojené občany živelně před radnice, kde se bude nejprve zvonit klíči a pak může přijít i to horší. Předpokládám, že tento scénář, který vskutku píše dosavadní pravicová vlády, nebude naplněn v předvánočním čase. K realizaci jsou teplejší dny vhodnější, ale rozhodovat o tom bude opět vláda pana Nečase.
Co z toho vyplývá? Přestat mluvit o zadluženosti a nutnosti přiškrtit dávky – mandatorní výdaje, začít platit důstojné platy státním zaměstnancům, vzít těm, co nevědí kam s penězi a zdanit majetky, které mnozí získali po roce 1989 krádežemi, podvody a daňovými úniky. Hledat peníze tam, kde jsou a nepřipustit nepokoje ponižovaných. To všechno kolem sebe slýchám já. Kompetentní osoby našeho vedení opravdu tohle neslyší?
Je třeba zrušit „pojistku“ demokracie senát, jednoměsíční zdržovací aparát, který nás stojí miliardy, těm, co nepřesluhují nabídnout na odchod slušné odstupné, dát šanci mladým. Trestat zloděje a ne jejich poskoky. Neschovávat se za hesla, ale konat a zamezit tak nepokojům, které mohou přerůst v sociální revoluci. Je mi líto, ale opravdu jsem tyhle postřehy z ulice musel dát na papír. Podobných názorů je už dnes mezi lidmi tolik, že by je měla vláda řešit. Brzo…

Žádné komentáře: