středa 5. prosince 2012

Píši Vám, bývalé kníže…





Milý pane Schwarzenbergu,
neznáme se a asi si nikdy ruku nepodáme. Mně se jen tají dech vzpomenu-li si, že Váš předek si tykal se Zikmundem, synem císaře Karla IV., Otce vlasti. Že zvítězil a slavně u pevnosti Rábu a na zadek dal mohamedánům v roce 1599, že kámošoval s Napoleonem a pak jej právem ztřískal v čele spojeneckých sil v Bitvě národů u Lipska.
Vy jste, pane Schwarzenbergu, dostál svému jménu a tradicím mé země, když jste odmítl naším jménem se připojit k porušení dohody mezi Palestinci a Izraelci a pošpinit tak tradice Vašeho jména a mé vlasti. Ne, sdělené Vašimi ústy teroristům z Hamásu a z druhého břehu řeky Jordánu, je návratem Česka k tradicím humanismu První republiky, kdy otloukánek sousedů - ČSR poskytla nový domov uprchlíkům před pronásledováním ….
Co chtějí současní sousedé Izraele? Palestinci neuznávají ani samotnou existenci tohoto státu. Až budou veřejně a všichni z Gazy uznávat právo na život svého souseda, ať si staví ve své zemi třeba pyramidy, za naše peníze posílané z centrály Evropské Unie. Zatím si za ně jen kupují zbraně, rakety které střílejí na občany Izraele.
Píši Vám, pane ministře našeho vztahu k zahraničí, udělal jste svým rozhodnutím hodně radosti slušným lidem, kteří už zapomněli a nechtějí vzpomínat na to, jak jsme v minulosti ,,milovali“ palestinské sebevrahy a nositele Nobelovy ceny míru Arafata ,,blahé“ paměti.
Nejsme na ta léta hrdi, a proto si o to víc vážím toho, a nejsem sám, jak se Vaším jménem zachovala česká diplomacie. Jsem rád, že jsme i my, náš stát, po letech prohlédli a vidíme svět v opravdových barvách, kdy lež zůstává lží, slabostí pak dohoda podepsaná s těmi, co nedrží svá slova. A toho jsou mistři právě militantní islamisté. Jen se podívejme do Sýrie. Týden, co týden tam Arabové ve jménu svého boha podepisují dohody, které zneplatní jakmile se naskytne možnost slabšího partnera podrazit. I to je Islámské právo šaría.
Proto Vám píši, bývalý v Čechách kníže a vévodo krumlovský, protože jste se zachoval jako chlap a nenechal tu malou zemi uprostřed oceánu Arabů na pospas islamistickým slibům, kterým uvěřit je problém, protože jedním dechem hlásají vyhnání Izraelců do moře, druhým chtějí mír.
Píši Vám, pane Schwarzenbergu, i proto, že podle mého byste si měl do svého erbu přidat velikánskou hvězdičku.

Žádné komentáře: