úterý 29. ledna 2013

Co všechno je bílé




Bílá je zubní pasta, bílý je dům amerického presidenta, na bílém ubruse poobědval A. Hitler, přísný vegan 16. října roku 1939 pražskou šunkou s plzeňským pivem. Bílá je barva odvahy i zrady, bílá jsou oblaka plná sněhu, bílá jsou místa v zeměpisném atlasu…
Bílý je sněhulák, bílý je tygr v liberecké zoo. Bílý je plášť pana doktora, bílá je čepice kuchaře, bílé jsou korále, bílý je nepopsaný list papíru, bílé cukrové pusinky, bílá je vlajka poražených, bílá je emailová barva, bílá je raketa, bílý je povijan nemluvňátka, bílý je kožich ledního medvěda, bílá je cela odsouzeného, bílé je mléko od kravičky, bílý je jamajský rum, bílá je moje peřina, bílá je sádrokartonová stěna.
 V bílém je oblečena v nemocnici sestřička, bílé myšky jsou i znakem deliria, bílá je spolu s černou značka na lahvi z whisky. Bílá jsou oblíbená vína, stopa Jizerské Padesátky, bílé je kafe, bílé jsou chirurgovy rukavice, bílá je gáza, bílá je barva chumelenice, bílé jsou vlasy, co koukají zpod čepice, bílá je celá ordinace, bílá je i čokoláda bez kakaa.
Bílé je mléčné neprůhledné sklo. Bílá je plíseň na sýru, bílá je omítka… Bílá je sanitka s červeným křížem, bílý je mražený sněhový krém, bílé šaty měla krásná princezna, na nohou bílé lodičky, bílí jsou albíni, bílá může být i velryba. Bílá je ředkvička, bílý může být drát k bombě co nevybuchla, bílá může být i dětská pokožka, bílý dál zůstane i tento papír, protože toho víc nevím….                 

Žádné komentáře: