neděle 6. ledna 2013

Vám, slečno Amnestie



Píši Vám, slečno Amnestie,

Vám, která si dosud nezadala. Žel, končíte jak ta rozmnožovna psů, co má přinést páníčkovi fůru peněz. Neboť vězte: Všichni kolem jste blázni, jen já jsem letadlo. Proudové, plné plyše, falešných úsměvů, jízlivého pokrčení tváře. Ano, to je tvář korunního prince, pana Klause z Pražského hradu, který neví, co by a tak přeplněné cely řeší amnestií a taky pomůže přátelíčkům.
Vám, slečno Amnestie, není divné, že to je pořád ten samý Václav Klaus, co pije doma drahé víno a nám sprostým nalévá špinavé vody? Ten, který kritizoval všechno a všechny a pak se náhle změnil a stal se dobrodincem zatracených? Ne, nebojte, český prezident se nestal jiným. Stále bere zlatá pera a mlží a mlží.
 Ať si zvolíme, má drahá, kohokoli, příští prezident bude na tuty lepší, byť by seděl na invalidním vozíku, byl šaman, na čokoládě a tureckém medu závislák, potají si hrál s cínovými vojáky a do dámských hadříků se převlékal. Slečno, můžete-li a máte-li nahoře sebemenší vliv, použijte ho, ať nám prozřetelnost nadělí obyčejného slušného člověka, za prezidenta. Toho, co pravidelně chodí sám i tam, kam chodí i císařpán pěšky bez ochranky…
Slečno Amnestie udělejte prosím i něco pro nás obyčejné smrtelníky, které štve ta stálá přetvářka, zlodějina, beztrestnost a zadluženost kdejakého města. Tak třeba Liberec. Že se opět nestane nic? Opět tak, jako v minulosti, se opět dočteme o kolektivní odpovědnosti, obrovském majetku podezřelých, a že město nemá na noční osvětlení ulic? To přeci ne… Slečno Amnestovaná, opět nic?
Jak to dopadne za dva roky? Kdo se nám to musí na radnici opět vrátit, aby se už konečně něco hnulo a dalo se vyřešit? Proto se, prosím, rozhlédněte kolem a držte se. Zkusme to znovu. Snad se to tentokrát podaří a na Hrad zasedne někdo, kdo je aspoň trochu čistý, spravedlivý, moudrý, méně sebestředný a taky trochu zábavný….

Žádné komentáře: