neděle 23. března 2014

Zestručním to – výkřik do tmy aneb Cestuji Libercem

Vše, co přijíždí od západu a severu, z Německa a Polska musí mimo město, ven na silnici z křižovatky u Svárova někam pod Ještěd a po jeho svazích ku Praze a do východních Čech. Cestou je možná celá řada odboček k megacentrům nákupu u letiště, na cestě ku Praze….
Půjčte si na to, hledejte. Prodejte tu zpropadenou sportovní halu, jen něco dělejte… Za rok, za dva už bude pozdě a tohle město chcípne pod koly a na výfukové plísně statisíců aut, co budou Libercem stále jen projíždět. Vyhlaste soutěže, prodejte vlastní dům, dělejte něco, co bude vidět…

Zatím vedete jen řeči, plané sliby, nestoudné žvásty. Na co čekáte? Na stále nové a nové volby? Město zahyne. Už tak to, co dýcháte v dopravních špičkách. Není to slučitelné s životem člověka. Dejte si inzerát třeba do kanadských novin, že hledáte bohatého chlapa, bůh ví z jaký pr…., který si třeba uvědomí, že babička byla pokřtěna v Ruprechticích v kostele. A co by tedy neudělal, zvedne a zavolá, tisíc kilometrů na jih, někam ke hranicím s mocným sousedem. A pak se uvidí. Uveďte nás v pokušení, že chcete, aby se už něco začalo dít. Zítra bude fakt pozdě. Jinak si budu myslet, že čekáte na zjevení, co se stane s dopravou v Liberci.

Žádné komentáře: