pondělí 12. ledna 2015

Zcela neznámým osobám

Nesnáším konspirační teorie, ale stále znovu a znovu se objevují. Jsou silou, která dokáže nejen naštvat a rozeštvat, ale nastartovat obranyschopnost organismu. Být ve střehu, připustit si chorobu blíž k tělu. Není to nic víc, než rakovina mlčení, kolaps, kocovina, beznaděj a zloba, snaha chytit, uchopit, co není. Unavuje to, ukazuje na slabiny. Jen těžko se dá rozumně argumentovat s nositelem těchto myšlenek. Nedají se vyvrátit, ale ani podepřít, protože se z teorie stalo náboženství a jeho vyznavači mají jasno. Jejich je neposkvrněné početí panny Marie a co řekne papež, nebo i to, co se „nositeli myšlenky“ zdálo..
Na zemi existuje společenství, proč už rovnou neříct, vyvrhelů, kteří co nejvíc ze všeho chtějí lidské oběti, války, mor a plynové komory. Pojmenovat je, mít tu odvahu říct, jsou to cyklisti, malí do 150centimetrů, blonďáci… Srážka s takovým člověkem, který je přesvědčen, o těchto skutečnostech, ani „dání mu přes hubu“ k ničemu nevede. Nikdo ho nepřesvědčí o opaku. Je  jako ti, co uvěřili v konec světa v danou hodinu. Je to hrozné, ale tohle myšlení je tikající bomba v mozku nebožáka, který se dožije své smrti. Je to exploze, která zničí a pohltí svého nositele, aniž se on dočkal potvrzení své zvrácené konspirační teorie, že za všechno mohou hrbatí.
Soudit něco, co neuchopím, a dávat za to vinu Laponcům, židům, černochům, má svoji diagnózu. Dá se to léčit hospitalizací, žel léčba je dlouhodobá, ústavní a výsledek nejistý. Choroba má svůj zdroj. Rodí se tam, kde prostředí má svého přenašeče komára, krysu, člověka. Je v nestabilitě prostředí a pojmenovala skupinu lidí, co se z jakéhokoli důvodu nemůže bránit. Dost dobře to mohou být šilhaví, koktaví, ale mohou to být i zubaři, pokladní, nástrojáři, zedníci. Rozhodně to nejsou templáři – jsou už vyhubeni, židé téměř, možná indiáni, kteří měli k dokonalosti našlápnuto, ale ještě na konspiraci v rámci planety nedosáhli.
Mrzí mě, že se stále rodí noví a noví popírači všeho, pohrobci nacistů, carské policie, gestapa, všech těch, co posílali na šibenici své spolustraníky a v rámci konspirace hledali nepřátele ve vlastních řadách. A pokud našli, jásali, veselili se, oslavovali smrt a popravu jako vítězství nad konspirací těch, co chtěli alternativu, jiné zřízení, jinou svobodu, než jim nabídli bratři, soudruzi, straníci.
Ismy, ismy, ismy... Pokud někdo něco ví, tak ať to na adresu těch nešťastníků řekne, z plna plic: Franta krade, chce pořád víc, schází se ostatními v hospodě ,,U Vola“, sabotují dodávku jetele a chtějí zničit JZD… Pak ano, ať prokurátor koná. Jinak už s těmi teoriemi jděte do … Tam zcela jistě patří i vaše teorie spiklenecká. A vy si skočte k doktorovi, ať vám něco napíše – pomáhá studená voda…

Žádné komentáře: